Банско ски

Почти всички зимни курорти в страната са изцяло пълни с туристи, потвърди председателят на Института за анализи и оценки в туризма Румен Драганов.

„Това, което отчитаме, че много добра снежна покривка, много добре обработена, става въпрос за Банско, Боровец, Пампорово, Мальовица и Витоша. Ние възстановихме чартърите от Великобритания, така че, когато става въпрос за зимните курорти, имаме и английски туристи, става въпрос за Великобритания и Ирландия и също така имаме туристи предимно от Гърция, Северна Македония, Турция и Румъния“, каза той.

Британските туристи се завърнаха в зимните курорти Банско, Боровец и Пампорово след година и девет месеца отсъствие, съобщиха от сайта travelnews.bg.

След като два летни и един зимен сезон в България нямаше туристи от Великобритания, у нас вече са пристигнали няколко самолета с британски граждани.

Туристи от 6 самолета ще посрещнат Нова година в България, заявиха от дружество за туристическо обслужване. Оттам добавиха, че имат планирана чартърна програма до средата на март 2022 г.

Хотелиерите и туроператорите очакват наплив на гости от Обединеното Кралство към зимните ни курорти заради ограниченията, които налагат Франция, Италия и Австрия.

Банско е най-популярният курорт сред британците.

По информация на Института за анализи и оценки в туризма около 60 хиляди българи ще посрещнат 2022 г. в чужбина, като 10 хиляди бъдат на организирани екскурзии. 5 хиляди са избрали екзотични дестинации – Северна Африка, Карибския басейн, Малдивите и други по-топли места.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук