Пампорово, Банско и Боровец отбелязват Световния ден на снега с различни атракции. Този уикенд (15 и 16 януари 2022 г.) зимните курорти ще привлекат вниманието на своите посетители с игри и намаления.

Пампорово ще посрешне своите туристи със снежен фест на открито, който ще включва музика, забавни игри, томболи с награди. Интересното събитие ще бъде открито от Керана и „Космонавтите“, а след това щафетата ще поеме DJ сет, подкрепен от много забавления във фън зоната на ски център „Студенец“.

Ски зоните Пампорово и Мечи чал са в отлично състояние, като снежната покривка е 130 см, работят 14 писти и 12 лифтови съоръжения. 

За да бъдат спазени противоепидемичните мерки са монтирани и допълнителни pick-up станции за безконтактно получаване на лифт карти чрез сканиране на QR код. 

Гостите на най-стария зимен курорт в страната – Боровец, ще имат възможност да посетят специално открития за събитието Фън Парк с предвидени демо и открити уроци. Боровец ще чества за 10-а поредна година Световния ден на снега. 

Ски център Банско ще отбележи празника с цена на дневната карта от 1 лев за всички деца до 12-годишна възраст. Целта на инициативата е младите хора да се научат да харесват и уважават планината. 

Световният ден на снега по традиция се провежда в третата неделя на януари и се осъществява за единадесети път у нас. Поради пандемичната обстановка тази година на Бъндеришка поляна няма да има обичайните безплатни лакомства и чай за децата, но затова курортите ще организират други подобни забавления за своите гости.

Събитието е част от мащабната инициатива на Международната федерация по ски – World Snow Day, която цели да популяризира снежните спортове сред децата и да ги научи на любов към планината и снега.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!