Градска художествена галерия – Пловдив и Българският културен институт „Дом Витгенщайн“ ще срещнат виенската публика с изкуството на пловдивските художници Златю Бояджиев и Стоян Куцев през февруари 2018г.

Проектът „Златю Бояджиев – живописец на традиционния български бит. Гостуване във Виена по повод Българското председателство на Европейския съюз – 2018” се осъществява от Градска художествена галерия – Пловдив по покана на Български културен институт „Дом Витгенщайн”- Виена, Австрия.

Изложбата ще бъде открита на 8-ми февруари 2018г. и ще продължи до 30-и март 2018г. в залите на българската културна мисия. Тя ще покаже 15 от най-известните  картини на големия български художник от фонда на Галерията.

Гостуването им в австрийската столица се подпомага финансово от Министерството на културата и ще е сред най-значимите събития, свързани с тази колекция през 2018г., когато се навършват 115 години от рождението на художника. Изложбата е сред проявите, предшестващи 2019 година, когато страната ни отново ще бъде във фокуса на вниманието на цяла Европа заради титлата на град Пловдив като Европейска столица на културата.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук