Мнозина се наслаждават на червено вино, бяло вино, розе и дори синьо вино. Чували ли сте обаче за зелено вино?
То се произвежда от канабис и вероятно съществува още от създаването на марихуаната и виното. Кой да предположи?
Специалното вино носи името Canna Vine, е висококачествен и скъп продукт от марихуана, който комбинира органично отгледана марихуана и грозде.
Поради ниските температури на ферментация, човек продължава да усеща терапевтичния ефект на марихуаната без високите нива на тетрахидроканабинол (THC) – основното психоактивно вещество в канабиса.
Резултатът е мек ефект върху тялото, в сравнение с дезориентиращия ефект върху ума (който е уникален при по-често срещаните форми на употреба на марихуаната).
Създателите му експериментират с двата основни вида марихуана – Сатива и Индика, за да открият баланса между „усещанията за приповдигнатост и релакс.”
В началото на процеса около половин килограм марихуана се поставя в тензух и се пуска в съд с вино, където първо ще ферментира, а след това ще отпочине в продължение на година или повече.
Крайният продукт е описан като „изтънчен с леко изчервяване след първата глътка, но след това ефектът е наистина весел, а в края на вечерта спите наистина добре. Това наистина е най-доброто от двата свята. Получавате вкусни вина с медицински ползи“.
В момента Canna Vine се продава и е законно единствено в Калифорния и то с разрешително за употреба на марихуана за медицински цели. Дори и ако човек е в Калифорния и има такова разрешително, ще трябва да плати между 120 и 400 долара за половин бутилка.
В момента основателите на марката Лиза Молиню и Луиза Линдквист продължават да работят върху техните продукти.
За още любопитни материали харесайте нашата ФЕЙСБУК страница – DEBATI