антъни иванов

Плувецът Антъни Иванов е бил задържан от полицията вчера.

В благоевградския квартал „Еленово“ служители на МВР са извършили проверка на 24-годишния плувец и Благой Панайотов, също изявен плувец, който в момента е и курсант в Академията на МВР, съобщава БНТ.

Според първоначалната информация у тях е открита марихуана.

При Иванов обаче то не е достатъчно, за да му бъде повдигнато обвинение. Затова той е освободен още снощи от ареста. Срещу него към момента се води преписка по Закона за МВР.

„Така се случи, че ни хванаха с малко количество марихуана. Видяха ни на улицата и ни претърсиха. Всички гадни и кофти решения, които се случиха около мен, ме подтикнаха да поискам да го направя. Беше доста стресиращо, всичко се случи много бързо. Около час ни държаха в полицията. Съдействахме на органите на реда. В САЩ съм употребявал по медицинско предписание заради проблемите ми с рамото, но в България не съм. Марихуаната не е част от листата на забранените вещества от WADA. В момента съм наказан и не го следя“, обясни още Иванов за БНТ.

Другият задържан – Благой Панайотов, също е бил освободен снощи. Подобно на Иванов, Панайотов също е с отнети права заради употреба на допинг. Заради случая от вчера той най-вероятно ще бъде изгонен от Академията на МВР.

„Притеснявам се за другото момче, защото най-вероятно ще бъде уволнен от Академията на МВР. За мен е изненада, че толкова голямо внимание се обръща на една нелепа грешка. Със сигурност примерът, който давам, не е добър и съжалявам, но както виждате съм на басейна“, коментира още плувецът.

Антъни Иванов бе наказан от Българска федерация по плувни спортове с лишаване от състезателни права за три години за уронване на престижа на централата.

Още новини от деня – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук