Певицата Адел беше обявена за икона на бъдещето след допитване, направено във Великобритания по поръчка на „Мастъркард“ по случай предстоящите музикални награди БРИТ, съобщи Контактмюзик, цитиран от БТА.

50% от участниците в анкетата подкрепят Адел и така тя победи американската суперзвезда Бионсе, класирана на втора позиция.

Двете дами неотдавна бяха преки конкурентки за основните отличия на церемонията за наградите „Грами“. В надпреварата помежду им триумф отбеляза британката.

На наградното шоу Адел нарече Бионсе свой музикален идол, припомня изданието.

Челната петица в класацията на изпълнителите, които според британците ще издържат „теста на времето“, се допълва от Ед Шийран, Лейди Гага и Роби Уилямс.

В Топ 10 на иконите на бъдещето намират място също „Колдплей“, Риана, Тейлър Суифт, Джъстин Тимбърлейк и Бруно Марс.

Междувременно участниците в допитването избраха покойния Дейвид Боуи за най-знаковия музикант в историята на поп музиката. След Боуи британците класираха „Бийтълс“, „Куин“, Елвис Пресли и Майкъл Джексън.

„Утрешните икони като Ед Шийран, Адел и Бионсе притежават същите важни характеристики, отговорни за глобалния и неподвластен на времето успех на изпълнители като Дейвид Боуи и „Бийтълс“, казва Никола Грант от „Мастъркард“.

Музикалните награди БРИТ, спонсорирани от „Мастъркард“, ще бъдат раздадени на 22 февруари в Лондон. Рапърът Скепта и момичешката група „Литъл микс“ водят по номинации за отличията с по три на брой.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук