Премиерът в оставка Бойко Борисов откри своя идея в президентската реч на Доналд Тръмп. „Открих това, че той счита, че всичко, което е добро за Америка, трябва да се прави. Ние отдавна сме казали, че всичко, което е добро за България, трябва да се прави. Така че ще се съобразяваме с неговата политика. Което е добро за България, първо него. Тогава за другите страни“, коментира Борисов.

Министър-председателят в оставка присъства на подписване на договор за воден цикъл в Приморско, а по-късно посети и Айтос.

В Айтос Борисов коментира, че има шест санирани блока. Във връзка с изграждането на магистралите, той призова медиите да проверят цифрите, защото когато те говорели, много лесно се коментирало кое е истина и кое е лъжа.

„Понеже госпожа Лъжа не спира да лъже и казва, че щяла да строи, но няма да краде. Партия, в която в самата й изпълнителна комисия или бюро има няколко строителни компании“, подчерта Борисов.

Според него трябва да се видят цените на километър магистрала в България и в Румъния. Борисов твърди, че в България е в пъти по-евтино. Той призова също така да се сравни колко струва метрото на километър в София, в Будапеща и във Варшава.

„Всичко приемам – политики, каквото и да е. Сега ще отида на санираните блокове. Винаги питам хората – тука какви фирми строят, защото те са стотици и са най-малките. И си ги избират кметовете. Освен това са под непрекъснат надзор на живеещите в блоковете. Това е най-контролираното строителство“, коментира Борисов.

Премиерът в оставка отчете и битката със снежната покривка. „Едва снощи успяхме да допробием всички населени места. Да, тежко беше, но това е прекрасно за природата. Тези, които пътуват на тука от София ще видят хиляди хектари земя. Природата си знае работата“, каза той и добави, че земята е била с големи пукнатини от сушата.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук