Всички сме чували за купонджийския курорт Слънчев бряг в България. Но нека се разходим и из останалите, не толкова популярни места.

Овен дългото и красиво Черноморско крайбрежие, курортите предлагат и възможности за семейна почивка, на много ниска цена.

Ако пък решите да не отидете на най-посещаваните места, ще можете да вкусите и от местния живот. Ние избрахме живописната местност Созопол – един от най-старите крайбрежни градове в България, разположен на скалист полуостров.

Пясъкът е невероятен, а спасителите са толкова строги, че не е нужда да се тревожите за безопасността на децата си.

Созопол предлага много възможности за нощен живот – ресторанти, барове и клубове за всеки вкус.

Разходката сред старите къщи създава усещането за връщане във времето. Със сигурност ще срещнете възрастни жени, които ще ви предложат домашно приготвени кисели краставички или терлици.

Културно-историческите курорти като Созопол са били сред любимите места на управляващите от комунистическата партия в миналото. И днес, от сувенирните магазинчета можете да си купите някои съветски лозунга.

Наскоро възстановената крепостна стена – невероятно осветена през нощта – е още една причина да посетите Созопол. А в музеите можете да разберете за чуждите нашествия по тези земи.

Легендата разказва, че името си Черно море получава заради внезапните мощни бури, които принуждавали корабите да акостират. Созопол обаче се е превърнал в светилище за моряците, тъй като тук морето почти винаги е спокойно.

Искахме да разгледаме още от България, затова отидохме до Сините камъни край Сливен. Пътуването си заслужаваше, защото видяхме прекрасната природа, много овощни градини и лозя. Екскурзията ни включваше и спирка в едно българско село. Местните баби ни изпяха няколко фолклорни песни, опитахме и български мед.

Ако сте настроени приключенски, на връщане може да използвате лифта – едно вълнуващо пътуване.

За семейна почива ви препоръчваме Равадиново, където можете да видите истински замък.

Преди да си тръгнете за вкъщи, незабравяйте да си купите розово масло.

Посетете и невероятният Несебър, за който се твърди, че е „Перлата на Черно море”.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук