На снимката: президентът на САЩ Доналд Тръмп

Новоизбраният американски президент Доналд Тръмп призова към религиозна толерантност, но и към непримиримост към негативни явления като международният тероризъм. По време на 64-та Националната молитвена закуска във Вашингтон, Тръмп каза, че всички религии са важни и никой не бива да страда заради своята вярвания.

На Молитвената закуска присъства и заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов. Той се срещна с новия Държавен секретар на САЩ Рекс Тилерсън. Цветанов му пожела много успехи на поста, както и двустранните отношения между България и САЩ да продължат да се развиват в същата възходяща посока, както през последните години.

Националната молитвена закуска се организирана от Конгреса на Съединените щати. Тя се провежда всеки първи четвъртък на месец февруари от 1953 г. насам.

Първоначално замислена като религиозно мероприятие, днес Националната молитвена закуска е едноседмичен форум на политическия, социален и бизнес елит, по време на който се обсъждат глобални теми като религиозна толерантност, взаимопомощ, социални и икономически перспективи пред света.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук