Единият от двамата заподозрени за стрелбата в джамия в Квебек, при която загинаха шест души, сам се е обадил на полицията, за да уговори предаването си. Това съобщи инспекторът от полицията в Квебек Денис Търков, цитиран от АФП.

Полицаят изтъкна, че младият мъж се е обадил на телефонния номер за спешни повиквания 15 минути след стрелбата в неделя вечерта, за да каже къде да се срещне с полицията.

Смята се, че обадилият се е един от двамата нападатели, които откриха огън по време на вечерни молитви в Ислямския културен център в град Квебек около 19,30 часа в неделя.

Другият заподозрян е арестуван на мястото на атаката.

По последна информация единият от нападателите е задържан до джамията, а другият на около 20 километра източно от мястото на нападението. И двамата са задържани в рамките на час след атаката. Заподозрените са на възраст 20-30 години и нямат криминално минало.

По-рано бе съобщено, че двамата заподозрени за студенти от университета „Лавал”. За единият имаше информация, че е родом от Канада, а другият е в арабски произход. Радио „Канада” предаде, че нападателите крещели „Алах акбар” по време на нападението.

Жертвите са възраст от 39 до 60 години. Петима души са в тежко състояние, като трима са с опасност за живота.

39 души са оцелели при атаката, разглеждана от властите като терористично нападение.

Не е установена самоличността на стрелците и на загиналите.

Властите определиха нападението като терористична атака.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук