Има забавяне при обявяването на обществените поръчки, свързани с охраната на границата със средствата, отпуснати за целта от Европейския съюз. Това съобщи служебният министър на вътрешните работи Пламен Узунов.

„До 19 януари тази година МВР не е организирало и не е обявило, нито е провело, необходимите, планирани 31 обществени поръчки. В периода от 19 до 25 януари тази година са обявени първите 9 поръчки при ускорени срокове. Предстои обявяването на още 22 обществени поръчки”, каза Узунов.

Според него забавянето се дължи на организационни проблеми, които служители в министерството са изпитвали заради липса на административен капацитет.

Узунов увери, че новите обществени поръчки ще се провеждат при максимална прозрачност и в присъствието на медиите.

Вътрешният министър коментира и проблема с бежанския поток. Той е категоричен, че към момента няма сериозен мигрантски натиск към страната ни.

„Действително можем да твърдим, че нямаме такива сериозни темпове на миграционен натиск. Маршрутите са анализирани и съответно са пренасочени необходимите полицейски сили. Много са условията, които влияят върху бежанския натиск. Една от причините може да бъде и самото време. Ние сме взели необходимите мерки, така че да се справим с проблема”, каза още министърът на вътрешните работни Пламен Узунов.

 

 

 

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук