В последния работен ден от тази седмица облачността отново ще се увеличава.

В сутрешните часове в петък на места в западната част на Дунавската равнина видимостта ще е намалена. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад. Минималните температури ще са между минус 10° и минус 5°, съобщиха от НИМХ.

През деня облачността ще е разкъсана. На отделни места ще прехвърча слаб сняг. Привечер в крайните северозападни райони ще има превалявания от дъжд и там ще се образуват поледици. Ще духа слаб до умерен предимно южен вятър. Ще се затопли и максималните температури ще са между 1° и 6°.

В събота и през нощта срещу неделя на много места от запад на изток ще превали: в планините и планинските райони – сняг, в равнинната част – предимно дъжд, който по-късно в Предбалкана, към вечерта и през нощта и в отделни райони на Североизточна България ще преминава в сняг. Вятърът сутринта ще е от запад-югозапад, слаб до умерен, а в Източна България – ще е югозападен и временно силен. Постепенно през деня вятърът ще се ориентира от северозапад и отново ще започне застудяване. Ще има условия за поледици и заледявания.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук