Президентът Росен Плевнелиев ще удостои с висши държавни отличия дейци на образованието, науката, културата и изкуството. Церемонията ще се състои в Гербовата зала на „Дондуков” 2.

За заслуги в областта на конституционното правосъдие Станислав Димитров ще получи орден „Стара планина“ първа степен.

Доцент Божанка Константинова и д-р Васил Стоянов ще бъдат удостоени с ордени „Св. св. Кирил и Методий” втора степен за приноса си в областта на образованието, културата, литературознанието и изкуството.

За заслуги към Република България в областта на науката, културата и изкуството с орден „Св. св. Кирил и Методий“ огърлие ще бъде удостоена проф. Нева Кръстева.

Президентът Росен Плевнелиев ще удостои посмъртно с орден „Стара планина“ първа степен Никола Петков и д-р Петър Дертлиев. Никола Петков получава отличието за своя принос в борбата против комунистическата диктатура и за изключителната си гражданска позиция и противопоставяне срещу налагането на комунистическия тоталитарен режим. Д-р Петър Дертлиев ще бъде удостоен за изключително големите си заслуги в борбата за демокрация, свобода и социална справедливост, както и за установяване на гражданско общество в Република България.

Президентът Росен Плевнелиев ще удостои посмъртно с орден „Св. св. Кирил и Методий“ първа степен проф. Константин Кацаров – изтъкнат български учен юрист, адвокат, историк и патриот, основател на Фондация „Константин и Зиновия Кацарови“.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук