Ефективността на химикалите, с които се обработват пътните настилки, намалява при по-ниски температури. Това каза на брифинг председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура инж. Дончо Атанасов.

Той уточни, че ще се вземат допълнителни мерки, за да не се допускат автомобили, които да остават в преспите. Инж. Атанасов добави, че решенията за затваряне на третокласната пътна мрежа, където се налага, ще бъдат взимани от директорите на Областните пътни управления.

Председателят на АПИ посъветва шофьорите да не преминават през такива пътни участъци.

„Ние очакваме да минем през всички най-неприятни метеорологични изненади, които са свързани с движението по републиканската пътна мрежа“, заяви инж. Атанасов.

„Над 3000 машини ще обработват републиканската пътна мрежа, при образуване на снежни преспи ще затваряме част мрежата. Всички машини са заредени с добавки за ниски температури в горивата“, добави още председателят на пътната агенция.

От своя страна началникът на отдел „Пътна полиция“ в Главна дирекция „Национална полиция“ комисар Бойко Рановски заяви, че при затваряне на пътен участък, своевременно ще бъдат изкарвани максимален брой пътни полицаи.

Той обясни, че засега пътната обстановка в страната е спокойна, но в следобедните часове и през нощта срещу петък се очаква тя рязко да се промени.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук