Румен Радев препотвърди всичко това, което пое като ангажимент към българския народ. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова пред Нова телевизия.

„Две неща следях много внимателно в речта на г-н Радев – последователност и приемственост. Впечатлена съм, че тема по тема, дума по дума той препотвърди всичко това, което пое като ангажимент към българския народ и те го избраха заради това”, коментира Нинова. Според нея, Румен Радев е показал, че ще бъде различният президент.

По повод репликата „Имате още една седмица”, която предизвика бурни реакции в Народното събрание, дори се заговори за импийчмънт, Корнелия Нинова коментира, че това показва характер.

„Част от колегите депутати показаха лошо възпитание, не бяха на равнището на момента и г-н Радев реагира. Мисля, че още в момента, в който започна да говори секторно за неслучилите се реформи в образованието и здравеопазването, в дясно започнаха реплики, подхвърляния. Още тогава започна напрежението и вече в един момент директните подхвърляния провокираха това.”

Ако БСП спечели парламентарните избори, няма да спре санирането, стана ясно от думите на Корнелия Нинова.

„Няма да спираме санирането. Има европейски средства, които България получава целево за тези неща. В България ще се строи и няма да се краде”, увери лидерът на социалистите.

По отношение на вътрешната политика, тя уточни, че БСП ще запази плоския данък от 10%, а за най-богатите с месечен доход над 10 000 лева налогът ще бъде 20%. Готвят се данъчни облекчения за младите предприемачи и за работещи родители с деца, отговарящи на определени изисквания.

Що се отнася до бежанския въпрос, Нинова призова за промени в Дъблинското споразумение.

Не можем да заселваме бежанци в български общини и да им даваме повече права, отколкото на собствените си сънародници“. 

Корнелия Нинова обяви, че предстоят промени в устава на партията. По думите й членове на БСП, които са били над 12 години в Народното събрание, няма да се кандидатират за депутати.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук