Ливанският хит „Любов по правилата” открива 9-ото издание на кинофестивала Sofia MENAR

Комедията беше сред фаворитите на зрителите на фестивалите в Ротердам и Сънданс. Лентара разказва за три набожни семейства от Бейрут, които се опитват да поддържат искрата на любовния живот, без да нарушават правилата на Корана.
Сред другите хитове, които ще бъдат представени на кинофестивала са „Айдълът на Газа” на Хани Абу-Асад, представящ живота на победителя от „Араб Айдъл” Мухамад Асаф, който като дете пее за пари по сватби, а след това работи като шофьор на такси и накрая успява да спечели известния музикален формат. Ще бъде показан и филмът „Мимози”, който спечели наградата на критиката на фестивала в Кан. В програмата на Sofia MENAR е включен и филмът „Кладенецът”, който е алжирското предложение за чуждоезичен Оскар.

Sofia MENAR Film Festival се организира от „Позор“ и запознава българската публика с културата и традициите на ислямския свят. Програмата на Sofia MENAR Film Festival представя най-доброто от игралното, документалното и късометражното кино на Близкия изток, Централна Азия и Северна Африка, като включва и специално подбрани тематични събития, свързани с държавите от този регион, както и с обичаите на етническите групи, които обитават земите им.
Филмовият фестивал стартира на 12 януари. До 29-ти януари в салоните на Дома на киното, Културен център G8, Евро синема, Чешки център и Гьоте институт ще бъдат показани над 50 премиери.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук