Лидерът на крайнодясната партия Национален фронт и кандидат за президент на Франция Марин Льо Пен заяви, че ще признае анексирания от Русия полуостров Крим, ако бъде избрана за държавен глава.

„След референдума, който показа съгласието на народа да се присъедини към Русия, аз признавам Крим за част от Русия. Принадлежността на Крим към Украйна бе само един административен въпрос от съветските времена, полуостровът никога не е бил украински“, заяви Марин льо Пен в интервю за руския вестник „Известия“.

Тя призна, че непризнаването на волеизлеянието на кримските жители от международната общност и ООН предизвиква у нея съжаление. Крайнодесният лидер заяви още, че ще работи за отмяна на санкциите срещу Русия.

В края на декември миналата година във френските медии се появи информация, че крайнодясната партия Национален фронт разчита на добри взаимоотношения с Москва, за да получи заем от 30 милиона долара за изборите. В замяна френските националисти ще трябва да признаят анексирания полуостров Крим за руски. Тогава представители на Национален фронт отричат тази информация.

Президентските избори във Франция ще са на 23 април и 7 май. Допитванията показват, че Льо Пен може да стигне до балотажа, където срещу нея най-вероятно ще се изправи Франсоа Фийон, кандидатът на дясно-центристката партия „Републиканци“.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук