Служебният министър на отбраната Стефан Янев съобщи, че в над сто обществени поръчки на ведомството има съмнения за нарушения.
Министър Янев не уточни за какво са обществените поръчки и на каква стойност са, но обясни, че скоро тази информация ще бъде оповестена. По думите му, ревизията на работата на Военното министерство в различни направления продължава:

„Към момента е завършен доклад по отношение проверка на състоянието на обществени поръчки, които са в отговорностите на Министерство на отбраната. Вчера беше подписан и предаден на министър-председателя. Този доклад освен това е изпратен и до прокуратурата, Агенцията за държавен и финансов контрол.“

Висшите военни и върховния главнокомандващ президентът Румен Радев обсъдиха още състоянието на армията в рамките на двудневна годишна конференция. Изпълняващият длъжността началник на отбраната вицеадмирал Емил Ефтимов отбеляза, че основен проблем остава кадровият дефицит в армията.

Близо 5600 военни не достигат, заяви той. Военният министър Стефан Янев коментира, че запълването на състава за отделни формирования е почти на критична граница за възможността да изпълняват задълженията си.

Въпреки финансовите и кадрови трудности, армията запазва своята боеспособност и е в състояние да гарантира националния ни суверенитет, отчетоха военните. Тенденцията е НАТО да увеличава интензивността на своите учения на българска територия.

https://youtu.be/-3w2t98Xzxo

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук