Ревността на съпругата на нападателят от „Рейна” Абдулкадир Машарипов спомогнала на полицията той да бъде заловен, съобщава медиите страната.

Законната съпруга на атентатора, която е майка на двете му деца, научила, че Машарипов живее в тайна квартира с любовница – сенегалка. Съпругата на терориста се разгневила и издала тази информация на разследващите, пишат изданията в Турция.

Според в. „Поста“ след атентата в „Рейна“ Машарипов отишъл в квартал Зейтинбурну, а оттам в квартирата си в квартал Башакшехир, където живеел с жена си и двете им деца.

На 6 януари ръководството на „Ислямска държава“ – от съображения за сигурност, разделили семейството и ги настанили в различни квартири.

Когато отишъл в новата квартира, където трябвало да се укрие, Машарипов отвел със себе си сина си 4-годишния си син. Майката се възпротивила, но Машарипов не я послушал и го отвел. Жената, заедно с дъщеря им, която е на около година и половина, била отведена в квартира в квартал Пендик. Съпругата научила от джихадистите, че групировката възнаградила съпруга й за атентата в „Рейна“ с любовница, с която сключил религиозен брак.

Двамата заживели в квартирата в квартал Есенюрт, където беше заловен Машарипов.

Първоначално, за да залови Машарипов, турската полиция организира мащабна операция в квартал Зейтинбурну. Там обаче не са успели да го намерят. След това в Пендик са открили жената на атентатора и са я задържали заедно с малката им дъщеря и джихадисти.

Побеснялата от ревност съпруга, за да си отмъсти, издала, че съпругът ѝ живее заедно с любовницата си в квартира в „Есенюрт“, но не знаела точния адрес.

Полицията открила квартирата и задържала атентатора, заедно със сенегалката и още две жени от африкански произход, както и иракчанин, за когото се твърди, че наел жилището пред шест месеца.

Заловеният атентатор Абдулгадир Машарипов уби с безразборна стрелба 39 души и рани 69 в заведението, където се бяха събрали да празнуват около 70 души.

Отговорност за нападението пое терористичната групировка „Ислямска държава”.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук