Сайт в интернет се опита да разтвожи американците, след като попита дали има „недостиг на бекон“ в страната.

Сайтът „бейкъншортадж.ком” (в превод „недостиг не бекон”) посочва, че резервите от бекон в страната са най-ниски от 60 години насам.

Графиката в заглавната страница на сайта е вече доста тревожна. От нея става ясно, че резервите от бекон са стопили с две трети.

Не е трудно обаче да се отгатне какво стои зад тези „тревоги“. На началната страница се намира логото на „Охайо Порк Консил” – лобито на свинедобива, което е много активно в щата.

Действително цифрите, които са цитирани, са точни и лесно могат да бъдат проверени на страницата на министерството на селското стопанство.

Запасите от замразени свински гърди, от които се прави класическия американски бекон, са се стопили на 18 млн. кг. в края на декември. Година по-рано те са надвишавали значително 50 млн. кг.

Това ниво никога не е падало толкова откакто започва следенето на цифрите през 1957г.

Дали това е началото на безпрецедентна криза в САЩ – страна, влюбена в бекона и която му е посветила книги като „Съблазнени от бекона“ или „Бекон: една любовна история“? По-скоро не. Драстичното намаляване на резервите дори е свързано с добра новина за консуматорите. Цените са ниски и поощряват търсенето. Според последния тримесечен доклад по въпроса, свинепроизводството не е спряло да се увеличава през 2016г., достигайки най-високо от години ниво – 71.5 млн. глави. Оттам идва идеята за стимулиране на продажбите на свинско. Тези производствени статистики по-добре отразяват състоянието на предлагането на свинско месо в САЩ, отколкото данните за намаляващите резерви от бекон.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук