Отменено е бедственото положение в област Бургас, съобщи за „Фокус“ областният управител на Бургас Вълчо Чолаков, под чието ръководство кризисният щаб работи повече от денонощие. По думите му обстановката е спокойна, всички пътища са проходими, с изключение на отсечка от пътя за Айтос, където беше автомобилната тапа.

„Метеорологичните условия са благоприятни и позволяват бързо да се работи“, каза областният управител на Бургас.

В община Средец две населени места все още са без ток, но екипи на обслужващото региона електроразпределителното дружество пътуват към районите на авариите, след като са изчакали разчистването на пътя.

„В други 9 населени места в община Айтос все още нямат ток, но и там екипи на енергодружеството работят от сутринта и имам уверението им, че до края на деня ще приключат“, каза още Вълчо Чолаков.

В община Руен две населени места също са без електрозахранване, като и там се работи по отстраняване на повредите и всеки момента се очаква токът да бъде пуснат.

Припомняме, че заради усложнената метеорологична и пътна обстановка бе въведено положение в Бургаска област. Стотици хора останаха блокирани цяла нощ на АМ „Тракия” заради лошото време и аварирали камиони. Повече от 500 автомобила чакаха пътя да бъде разчистен. Армията и военна техника подпомогнаха снегопочистващите машини, както и за евакуирането на бедстващите по пътя. Някои хора бяха настанени в хотели, в сгради на пожарната, в детски градини.

На място около обяд пристигна и премиерът Бойко Борисов и призова при възможност хората да не пътуват. По думите му една от основните причини за блокадите за тежкотоварните автомобили, които нарушават забраната за движение в определени участъци.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук