Народното събрание не прие предложението на БСП за вдигане на мораториума върху строителството на АЕЦ „Белене“, предава БНР. Депутатът от левицата Таско Ерменков заяви, че България има нужда от нови мощности и заради ситуацията от последните дни: „Вижте какво става навън. Само да ви кажа, електроенергийната система на България днес е на ръба. Прегласувах в полза на електроенергетиката на България, за да не стоим утре на тъмно и на студено.“

В отговор, бившият министър на енергетиката Делян Добрев припомни, че само преди няколко седмици МС възложи на министъра на енергетиката, след анализ да предложи на Народното събрание кои решения трябва да се отменят и какво решение трябва да бъде прието във връзка с проекта „Белене“.

Днешният блиц контрол отпадна като точка от дневния ред на Народното събрание. Това се наложи поради факта, че премиерът в оставка Бойко Борисов имал международни ангажименти.Стана ясно и че тримата вицепремиери в оставка също са възпрепятствани да се включат в блиц контрола. Новината извести от трибуната председателят на парламента Цецка Цачева.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук