Обраха 300 хиляди от инкасо автомобил на „Цариградско шосе“ в София (обновена)

170

По информация от СДВР, става дума за близо 300 хиляди лева.

По първоначални данни престъплението е извършено към 21.30 часа, когато единият от охранителите е слязъл от автомобила, за да прибере оборота в магазин на бул. „Цариградско шосе“, обслужван от фирмата. Другият охранител е останал сам в инкасовия автомобил, бил изненадан от двама маскирани и принуден да потегли в посока „Полигона“. В края на една от улиците те го завързали за седалката, взели един от саковете с пари и избягали. Липсата на специализираната кола била установена от втория охранител, излизайки от магазина, който веднага сигнализирал работодателя си. Охранителната фирма подала сигнал в полицията, след като открила автомобила и служителя си. От инцидента няма сериозно пострадали. На място е извършен оглед.

До момента са констатирани сериозни пропуски в осъществяваната от служителите на фирмата инкасова дейност, в резултат на което са създадени условия за извършеното престъпление. Според събраната информация нападателите са се възползвали от небрежността на служителите, отговорни за осъществяваната охрана.

Има сума пари, която липсва, но към момента материално отговорните лица правят точна ревизия, за да се установят точно щетите. Интересното е, че има и голяма сума пари, която е останала. Говорим от порядъка на около 700 000 лева, като повече от половината в момента са оставени в буса, въпреки че са имали възможност да вземат абсолютно всичко.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук