Реформаторският блок ще проведе днес първия си конгрес. Задачите пред делегатите са избор на Национален координационен съвет, утвърждаване на правилата за участие в коалицията и формулиране на посланията към избирателите.

Димитър Делчев от Движение „България на гражданите“ изложи пред БНР част от приоритетите пред конгреса:Искаме в България да имаме силна държава в секторите, в които тя трябва да присъства и трябва да бъде на мястото си, а именно сигурност, здравоеопазване, образование, инфраструктура и правосъдие – държавата трябва да е силна и да спазва върховенството на закона. Държавата трябва да гарантира свободата на избор, свободата на личност, свободата на икономика“.

На конгреса ще бъде прието и правило, според което в Реформаторския блок ще може да се членува индивидуално, без да е необходимо членството в някоя от партиите в блока. Блокът ще продължи да бъде управляван на екипен принцип, на конгреса няма да се избира общ лидер. Реформаторите ще търсят възможности за разширяване на Блока.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук