на снимката: Найден Зеленогорски

В специално интервю за ДЕБАТИ.бг зам.-председателят на ДБГ Найден Зеленогорски посочи, че десните политически партии в България показаха, че няколко пъти правят една и съща грешка без да си правят изводите. По негови думи това е причината за неуспеха им на последните парламентарни избори.

„Българската десница се спъва няколко пъти в един и същи камък и не си прави изводите и това е факт. Аз съм в политическия живот от самото начало – още от 90-та година и за съжаление ясно мога да очертая възходите и паденията на десницата…Може би това ще бъде последната надежда на десните хора в България и ние трябва да направим всичко възможно, за да не я прекършим.”

Зеленогорски съобщи, че след отделянето си от Реформаторския блок ДБГ са готови да работят сами, но по-скоро ще започнат преговори с други десни формации у нас за по-широка коалиция. По негови думи обаче все още не е имало разговори с други партии.

„Десните хора в България биха дали още един шанс на голям десен проект. Ако отново се явим в 2-3 взаимноконкуриращи се проекта, вероятно резултатът ще бъде същият. Най-страшното в тази ситуация е, че по този начин ние правим и ГЕРБ, и БСП, и ДПС по-силни.”

Зеленогорски бе категоричен, че ГЕРБ вече не е дясна партия и се е изместила към центъра на политическия спектър и управлява популистки. ДБГ категорично се противопоставя на липсата на ясна позиция на правителството както по случая Скрипал, така и по отношение на вчерашната атака в Сирия.

Припомняме, че вчера националният съвет на „Движение България на гражданите” единодушно реши да напусне Реформаторския блок. Една от основните причини е разнобоят в мненията на партиите в коалицията. От ДБГ заявяват, че ще са категорична опозиция на сегашното управление.

Цялото интервю със зам.-председателя на ДБГ Найден Зеленогорски очаквайте по-късно на страницата на ДЕБАТИ.бг

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!