Американският президент Доналд Тръмп подписа указ, с който се засилват проверките на имигранти. Той е за „Защита на нацията от влизане на чуждестранни терористи в САЩ“. Указът предвижда временно спиране на политиката по предоставяне на убежище и забрана за гражданите на няколко мюсюлмански страни да влизат на територията на САЩ, съобщава „Франс прес“. Съгласно указа и неговите анекси, американските власти ще забранят за срок от три месеца влизането на граждани на: Ирак, Иран, Либия, Сомалия, Судан, Сирия и Йемен. Изрично се забранява приемът на сирийски бежанци до второ нареждане.

В бъдеще ще бъде даван приоритет на кандидатите с християнско вероизповедание, каза Тръмп в интервю за американска медия.

Програмата за прием на бежанци бе суспендирана за четири месеца. От Белия дом обясниха, че с тези мерки ще задържат „ислямските терористи“ далеч от САЩ.

Освен това, Тръмп подписа и указ за въоръжаване на армията. Самият Доналд Тръмп определи документа като великото възстановяване на американските въоръжени сили, на които той обеща пари за нови самолети, кораби и ресурс за армията.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук