Димитър Делчев
На снимката: лидерът на ДБГ Димитър Делчев

В специално интервю за дебати председателят на „Движение България на гражданите“ Димитър Делчев заяви, че Реформаторският блок незабавно трябва да поиска оставката на правителството на Бойко Борисов заради „пълзящите диктатури“, които той използва в управлението.

„ДБГ няма да участва в органите на РБ ако в рамките на следващия един месец РБ и останалите членове на коалицията не заявят категорично, че те искат незабавна оставка на правителството на г-н Бойко Борисов заради корупцията и далаверите, в които са се набъркали, че искат създаване на тези общности по места от демократично мислещи хора, които да започнат да се борят за демократичните ценности и да спрат на практика пълзящите диктатури. На трето място да започнем създаването на една истинска реформаторска платформа“, каза Делчев за ДЕБАТИ.бг.

Като най-голяма грешка на правителството Делчев определи „далаверата“ за продажбата на ЧЕЗ и желанието на управляващите държавата да придобие контолен дял от дружеството.

„Това първо е престъпно използване на парите на данъкоплатеца – моите, вашите, на вашите зрители и на хората, които ви четат. На второ място това е тежко лява политика.“, коментира Делчев.

По негови думи в Реформаторския блок все още има добри сили, но трябва да има промяна вътре в коалицията. Десните политически сили трябва да бъдат обединявани по друг начин, категоричен бе председателят на ДБГ.

Само преди два дни ръководството на партията обяви, че замразява за месец членството си в РБ заради това, че други членове на блока подкрепят действия на правителството, които партията смята за грешни.

Цялото интервю с Димитър Делчев четете ТУК.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук