Либийски самолет на компания „Африкия еъруейс“ със 118 души на борда, бе отвлече над Средиземно море. Машината вече кацна на летището в Малта.

Телевизионният канал „Скай Нюз Арабия“ предаде, че пътниците вече излизат от него. Летателният апарат се намира на пистата, заобиколен от военни машини.

Знае се, че похитителите все още са на борда и имат граната. Те искат синът на Муамар Кадафи  – Сейф ал Исламда бъде пуснат от затвора. Престъпниците са членове на групировката „Ал Фатих ал Джадид”, съобщи порталът „Ел Биляд” като се позова на либийски източници.

Самолетът е изпълнявал вътрешен полет от Саба за Триполи, когато е бил отвлечен и пренасочен към средиземноморския остров.

В социалната мрежа от Малтийското международно летище написаха, че има „незаконна намеса“ и към мястото са изпратени екипи за бързо реагиране.

По-рано днес министър-председателят на островната държава Джоузеф Мускат написа в „Туитър”, че е бил уведомен за „потенциално отвличане” на либийски самолет, насочен от похитителите към Малта.

Малтийското правителство съобщи, че на борда на машината „Еърбъс 320, извършвала вътрешен либийски полет на компания „Африкия еъруейс“, има 118 души, включително и седем души от екипажа.

Бях „информиран за потенциална ситуация с отвличане на либийски вътрешен полет, отклонен към Малта“, написа премиерът, който посочи още, че са подготвени операции по сигурността

Международното летище в столицата Валета не приема полети и тези, които трябва да се приземят там, са отклонявани към други места.

Единственото международно летище на островната държава се намира на пет километра от Валета.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук