Първата ракета на България Григор Димитров започна по най-добрия начин 2017-а година. 17-ият в света победи с 6-2, 6-3 американеца Стийв Джонсън в среща от първия кръг на тенис турнира на твърда настилка в Бризбейн, Австралия с награден фонд 437 380 долара. Това бе четвърти успех за българина срещу този съперник от общо шест срещи помежду им.

Двубоят започна с бърз сервис гейм на нула за Димитров, след което американецът изравни за 1-1. Първата ни ракета отново не срещна трудности при подаването си, а в ответния гейм успя и да пробие своя съперник. Два мощни форхенда от основната линия на Григор, последвани от двойна грешка на Джонсън при 15:40 доведоха и до първия пробив в мача. Въпреки леките трудности, които изпита при своето подаване, българинът успя да затвърди аванса си и да поведе с 4-1.

При 4-2 и 40:15 за Димитров срещата бе прекъсната заради дъжд., който въпреки покритието на централния корт все пак успя да си намери път през процепите между покрива и трибуните. След близо 15-минутно прекъсване двубоят бе подновен, като паузата по никакъв начин не разстрои играта на Григор, който безпроблемно затвори сета след 6-2.

Втората част започна с изненадващ пробив за 33-ия в света американец, който обаче веднага бе върнат от Димитров за 1-1. Двамата продължиха надлъгването помежду си, като след много равностойна игра в шестия гейм българинът успя да нанесе своя удар и да пробие за 4-2. Григор спечели категорично подаването си, а впоследствие стигна и до два мачбола, които обаче бяха отразени от американеца. Все пак първата ни ракета нямаше проблем да затвори мача на свой сервис и след час и 16 минути игра да си осигури място на 1/8-финалите. Там негов съперник ще бъде 34-годишният французин Никола Маю, който победи сънародника си Стефан Робер в три сета.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук