Министърът на регионалното развитие и благоустройство Лиляна Павлова ще разговаря с новоизбрания президент Румен Радев, се казва в съобщение изпратено от правителствената пресслужба.  Разговорът е  иницииран от Бойко Борисов, а повод за него е критиката, която новоизбраният държавен глава отправя през социалната мрежа Фейсбук, към властта в оставка. Острата реакция на Радев е заради възобновената обществена поръчка от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) за изграждане на система за тол такси от автомобилите над 3.5 тона. На страницата си в социалната мрежа той коментира, че преди две седмици премиерът в оставка разпоредил да се спрат всички обществени поръчки, освен ако не са неизбежни. А ако са – да се съгласуват с екипа на Радев. Според новия държавен глава поръчката за тол таксите не е обсъдена с никого и не е неизбежна. Поръчката беше обявена на 29 декември и фирмите имат време до 5 януари, за да кандидатстват. Системата е на стойност 200 милиона без ДДС.

Информацията, публикувана на сайта на АПИ, обаче, недвусмислено показва, че става въпрос не за нова обществена поръчка, а за възобновяване на обявената преди 9 месеца процедура за избор на изпълнители.

Процедурата беше възобновявана на няколко пъти през миналата година. В края на август 2016-та, при поредното обявяване на обществената поръчка, министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова поясни, че идеята е системата да бъде изградена за сметка на изпълнителя и след като заработи, той да получи вложените средства разсрочено от приходите.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук