Лондон, 7 юни 2002г. Уди Харелсън цял ден е репетирал за дебюта си в „Един обикновен ден”. Излиза от нощния клуб и си хваща черно такси. Пиян е. По пътя към хотела си, звездата от „Убийци по рождение” става неспокоен.

„Обърнах се, а той риташе седалките на таксито”, каза шофьорът Лес Дартнел пред „Сън”.

След като чупи дръжката на вратата и пепелника, 40-годишният мъж бяга от таксито и веднага се качва в друго, а Дартнел го преследва през целия Лондон. В крайна сметка, полицията отрязва пътя на Харелсън и актьорът прекарва нощта в затвора. Всички обвинения са снети след месец, тъй като Дартнел получава обезщетение от 550 паунда.

Тази история формира сюжета на режисьорския дебют на Уди Харелсън – „Изгубен в Лондон”, предава британският вестник „Телеграф”. Освен всичко друго, той е и сценарист, и изпълнява главната роля. Този нов филм обещава да има много хумор и патос. Той представлява нещо средно между филм и театрална постановка и ще бъде заснет в реално време, от един единствен опит. Филмът ще бъде предаван на живо в 500 кина в САЩ, както и в Лондон, утре сутрин.

„Винаги съм обичал театъра и киното. Исках да намеря най-добрият начин да ги обединя”, каза Харелсън миналия септември.

„Когато реших да го снимам в реално време, осъзнах, че няма да е като истинския театър, защото ще липсва публика на живо. Излъчвайки филма, докато го снимаме, се надявам, че ще успеем да предадем вълнението от театъра с мащаба и обхвата на киното.”

Филмът представлява най-голямото предизвикателство в 32-годишната кариера на Харелсън, която започва с комедийния сериал „Бар Наздраве”. Виждали сме го във филми като „Белите не могат да скачат” и „Игрите на глада”. За щастие, той има голям и опитен екип зад него. Сред 30-те участници са неговите приятели Оуен Уилсън и музикантът Уили Нелсън – и двамата ще играят себе си.

За заснемането ще се погрижи Найджъл Уилоугби, който е снимал „Имението Даунтън”. Негово е предложението 103-минутният „Изгубен в Лондон” да се заснеме отведнъж.

„Само, за да добиете представа за размера на продукцията. В сметката ни за кетъринг влизат 600 души, 300 от тях са от техническия екип. Причината за това е, че вместо да имаме малък екип и да работим ден за ден, сцена за сцена, ние имаме 14 локации и непрекъснато се случват някакви неща там”. Това каза продуцентът на филма Вики Бетихавас.

Голяма част от действието ще се снима в необитаеми сгради, включително азиатският нощен клуб и полицейското управление. Освен това ще има преследвания с кола и пеш из столицата.

В промото на филма, партньорката на Уди Харелсън от „Игрите на глада” – Дженифър Лорънс казва, че това е най-лошата идея, която той някога е имал.

Какво може да се обърка? Да спре токът, операторът да се спъне, а Харелсън се тревожи най-много от времето в Лондон.

„Ще е много лошо, ако завали”, каза актьорът пред феновете си. Особено притеснен бил за сценария и концепцията на филма.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук