Докато всички курорти в Западна Европа откриват ски сезона през този уикенд francetvinfo.fr се интересува от ски в България, най-евтината европейска дестинация.

За тези, които нямат възможност да карат ски заради високите цени на зимните курорти в Западна Европа, препоръчваме да се ориентирате на Изток и по-специално към България. Тук може да намерите доста добри цени, а курортът Банско е един най-евтините, пише сайтът francetvinfo.fr и изброява положителните страни на българските зимни курорти.

Добро място

Банско се намира на 155 км от столицата София, а на същото разстояние от Париж е Лион, пише изданието. Курортът е разположен на 900 метра надморска височина в планината Пирин, където има сняг от ноември до април.

Евтино

Банско влиза в категорията най-икономична дестинация в областта на зимния туризъм, показва справка на francetvinfo.fr в няколко специализирани сайта. Едноседмична почивка за четиричленно семейство в Банско излиза около 1700 евро, което е четири пъти по-евтино от престой за същия период в най-елитния зимен курорт в Европа – Цермат в Швейцария.

За тези цени може да получите настаняване, застраховка, екип под наем, уроци по ски и вечеря.

Банско е разработен наскоро с много инвестиции в лифтове и хотелите, пише francetvinfo.fr.

Сайтът отбелязва, че ски индустрията у нас няма нищо общо с тази във Франция. В България има още три места за любителите на зимните спортове. Това са Пампорово, Боровец и Витоша. Сред най-големите почитатели на планините в България са германците, руснати и британците.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук