Администрацията на Обама подготвя ответни действия срещу Русия заради умишлената й намеса в американските президентски избори. Какви ще бъдат точно санкциите ще бъде обявено днес или утре, съобщава „Ен Би Си Нюз”, позовавайки се на свои информатори от Белия дом.

Най-вероятно наказателните мерки ще включват икономически санкции и промени в дипломатическите мисии. По неофициална информация може би ще бъдат предприети и кибер рестрикции. Според администрацията това ще бъде пропорционален отговор на руските операции срещу страната, които надхвърлят хакерските атаки.

Официалният представил на руското Министерство на външните работи Мария Захарова веднага отправи предупреждение на сайта на ведомството, че: „Ако Вашингтон предприеме нови враждебни стъпки, ще им бъде отговорено. Всички действия срещу руските дипломатически мисии в САЩ ще бъдат приложени незабавно върху американските дипломати в Русия“.

В изказването си тя подчерта и че обвиненията за кибер настъпления от страна на Русия са само опит „администрацията на Обама да оправдае провала си”.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук