Звездата от знаковия мюзикъл на 50-те „Аз пея под дъжда“ Деби Рейнолдс почина след тежък сърдечен удар само ден след смъртта на дъщеря си – Кари Фишър, позната като принцеса Лея от „Междузвездни войни”. Това обяви официално синът й Тод Фишър за сп. „Варайъти“.

„Тя просто искаше да е с Кери“, сподели той след загубата и на сестра си, и на майка си само в рамките на ден.

Рейнолдс бе хоспитализирана по спешност късно снощи. Американски медии изразиха предположение, че става дума за сърдечен удар, но официално потвърждение нямаше.

Смята се, че 84-годишната актриса е била в дома си, заедно със сина си Тод Фишър и е обсъждала с него погребението на дъщеря си, когато й е прилошало и се е наложило да бъде откарано спешно в болница.

Родена в Деня на шегата през 1932 година в Ел Пасо, Тексас, като Мери Франсис Рейнолдс, Деби се мести с родителите си и своя брат в Бърбанк, Калифорния, когато е на седем.

Екранният си дебют тя прави с Джун Хейвър и Джеймс Бартън в „Дъщерята на Роузи О. Грейди“. Първият й голям пробив идва с мюзикъла на „Три малки думички“ с Фред Астер и Ред Скелтън.

Във филмографията й са включени над 80 продукции. Миналата година тя се превърна в 51-вия носител на Наградата за цялостен принос на Гилдията на филмовите актьори в САЩ.

Животът си обаче Деби Рейнолдс не посвещава единствено на филмовата си кариера. Тя развива професионално и други свои страсти – тази на стилист, интериорен дизайнер и брачен съветник. В края на 70-те тя дори основава танцово студио в Холивуд, за да помогне на младите таланти и да им осигури пространство за репетиции. Също създава и колекция, която да запази спомена за първия половин век на филмопроизводство в САЩ.

Заради активната си благотворителна дейност миналата година тя получи Наградата на Джийн Хършолт за приноса си към хуманитарната дейност. Тя събира над 30 милиона долара за лечението на хора с психически заболявания и за кампании за преодоляване на негативните обществени нагласи към тях (в знак на подкрепа към дъщеря си Кери, която страда от биполярно разстройство).

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук