Сериозно повишаване на средномесечните приходи от абонати, на постъпленията като цяло и лек ръст на печалбата през 2016-та., отчете вторият по големина мобилен оператор у нас Теленор България в четвъртък.

Телекомът завършва годината с печалба преди данъци, лихви и амортизация в размер на 251 млн. лв., което е с 1 процент повече спрямо 2015-та.

Компанията е повишила средния месечен приход от един абонат с 12 процента до 12.80 лв. основно заради преминаването на клиенти към по-високи тарифни планове, както и в следствие от увеличените приходи от взаимна свързаност.

Като цяло приходите на компанията на нараснали с 5% до 667 млн. лв. благодарение на повишените постъпления от абонаменти, трафик и взаимна свързаност.

От публикуваните данни става ясно, че през миналата година инвестираните от „Теленор“ средства в България са намалели значително от 115 млн. лв. през 2015 г. на 67 млн. лв.

Тези средства са отишли основно в мрежата, включително в разширение на покритието на 4G мрежата, която в края на 2016 г. покрива 78 % от населението на страната. Общият брой на абонатите на Теленор България се е понижил със 111 хиляди или с 4 процента през годината и клиентите на компанията са 3.429 млн. души.
За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук