Извършителят на терористичния акт срещу коледен базар в Берлин Анис Амри може да е свързан с международна мрежа за наркотрафик. Това е една от посоките на работа на италианската полиция, която търси възможни съучастници на нападателя на Апенините.

Според в. „Република“, позовавайки се на източници, близки до следствието, търговци на наркотици са финансирали Амри, който е разполагал с различни фалшиви документи с различни имена.

По време на една от проверките му в Германия Амри е представил фалшиво разрешение за пребиваване, предоставено му в Италия. Предполага се, че документът може да е бил направен в Сицилия, където Амри прекарва четири години в затвора след незаконно идване по море в Европа от родината си Тунис през 2011 г.

Друго италианско издание – в. „Месаджеро“, посочва, че е възможно на територията на страната да има скрити бази на терористи. Изданието припомня, че един от извършителите на терористичния акт в Париж от 13 ноември 2015 г. Салах Абдеслам също е преминал през град Бари.

Вечерта на 19 декември Анис Амри отвлече полски товарен камион, с който се вряза в коледен базар в центъра на Берлин. При нападението загинаха 12 души, а 48 са приети в болница. Нападателят беше убит няколко дни по-късно в италианския град Милано при престрелка с полицията.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук