Йорданка Фандъкова
На снимката: кметът на София Йорданка Фандъкова

По две обработки са направени на трасетата на градския транспорт, техниката е в готовност да се включи при необходимост. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова пред БНТ.

Тя обясни, че снегът се извозва от столицата за удобство на пешеходците.

„Правим сметка и за това, че става дума за разходи, но го правим за удобство на пешеходците. Извозваме сняг от площади, пешеходни пространства, по-големи спирки. Много тежка зима и тази нощ продължи снеговалежът, по две обработки вече са направени на трасетата на градския транспорт. Там, където са завършили, задачата на техниката е да остане на стоянките, за да може да се включат при необходимост в трафика“, обясни кметът.

Йорданка Фандъкова каза, че събраните средства от глоби за непочистени пътища ще останат в бюджета на общината.

„Нашите договори са направени така, че плащаме само за реално свършена работа, контролът е много строг. Колегите от инспектората контролират на място, машините са снабдени с GPS-и и камери, така че да се види и резултатът, а не само движението на колите“, обясни кметът на София.

Йорданка Фандъкова поясни, че гражданите могат да подават сигнали за непочистени участъци на телефоните на Столична община, Столичен инспекторат, на 112.

„Нека да кажа, че за малките улици не навсякъде е възможно да се влезе, заради спрелите автомобили“, каза още тя. „Подаваме сигнали и за велоалеите. Ако има необходимост нека хората ни пишат“, допълни тя.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук