Кристина Цветанова спечели наградата на Европейския съюз за изгряващ предприемач. Това съобщиха от пресцентъра на Европейската комисия. Цветанова е главен изпълнителен директор и съосновател на австрийското дружество BLITAB Technology, произвело първия в света таблет за хора с увредено зрение.

Наградата е в размер на 20 000 евро и се присъжда за високи постижения на жени предприемачи до 30 години. Част е от финансираната от „Хоризонт 2020” награда на ЕС за жени в областта на иновациите за 2017г. Наградата за изгряващ предприемач бе учредена тази година и така Цветанова стана първият нейн носител. Идеята на конкурса е да повиши знанията на обществото, че са необходими повече иновации и повече жени предприемачи.

Самата церемония се проведе в Брюксел на Международния ден на жената. Комисар Карлош Моедаш и заместник-председателят на Европейския парламент Марейд Макгинес обявиха четирите победителки в конкурса.


Не се замисляйте прекалено, когато решите да започнете бизнес
. Може да проработи и да ви удовлетвори, може и да не проработи и тогава ще можете да продължите с предишното си занимание. Не е голяма работа. Радвам се, че поех този риск по време, в което нямах деца, отговорности или други занимания. Ако искаш да живееш независимо, трябва да си бизнесдама и да поемеш контрола върху собствения си живот. Лъжа ще е да кажа, че пътят ми през последните години е бил лесен. Помня как нямах семейство, приятели и дори дом, когато се преместих във Виена. Никой не можеше да види потенциала в една идея. Но доказах, че идеята е 1%, а работата по нея е 99%,  разказва Цветанова.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук