Ще се стигне до по-широки коалиция, когато обществото узрее, заяви пред „Нова телевизия“ бившият финансов министър Владислав Горанов, визирайки отдавнашните приказки, че може да има общ кабинет между ГЕРБ и БСП.

Той отрече, че на ГЕРБ и БСП им е удобно да са „противници” и така да не се говори за корупция. „Имаме чисти тези – едните леви, другите десни“, смята още Горанов.

„Ако г-н Марешки влезе в парламента, трябва да скъса връзката си с успешните бизнеси, с които сваля звезди на българските избиратели“ – така Владислав Горанов коментира и темата за евентуална коалиция на ГЕРБ с Веселин Марешки.

Горанов отрече, че ГЕРБ готви коалиция с „Патриотичния фронт” – предизборна или следизборна. Колегите от Реформаторския блок са ни естествените партньори – не е обаче проблем на ГЕРБ, че те се преформатират, за да си увеличат изборния резултат, коментира още бившият финансов министър пред “Нова телевизия”.

Новите областни управители са по-тясно свързани с БСП. Няма нищо лошо, но ако аргументът е да има равна отдалеченост, не издържа. Ние сме на мнение, че това е подготовка за следващи процеси. Това каза Горанов, според когото ако БСП спечели изборите, няма да се занимава с кадрови решения, тъй като сега действа в тази насока.

Горанов е водач на листите на ГЕРБ в 24 МИР в София и в Силистра. Не обещаваме някакво число за растеж на пенсиите. Пенсиите трябва да растат пропоционално и се увеличават по определени правила – от икономическа гледна точка.

При прогнозите за развитие на икономиката, може да се чака увеличение от 15-20% на пенсиите за 4 години. Пари, които не сме изкарали, няма как да похарчим, коментира Горанов друга важна тема.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук