Започва делото на правителството на САЩ срещу бившия колоездач Ланс Армстронг. Ищец в случая ще бъде Министерството на правосъдието. То иска обезщетение от 100 милиона долара за измама от страна на Армстронг. Той е обвинен, че е усвоил милиони долари под формата на спонсорство от страна на държавните Американски пощенски служби (USPS), докато в същото време е печелил титлите си чрез допинг.

 Американецът се състезаваше за отбора на USPS в периода от 1998г. до 2005г. Точно тогава той триумфира със седем титли от „Тур дьо Франс”, които обаче впоследствие му бяха отнети заради именно заради употребата на допинг. Бившият  американски професионален шосеен колоездач е смятан за автор на един от най-големите допинг скандали в историята на спорта. В продължение на години успява да заобиколи антидопинговите контроли и печели, под въздействието на наркотици и с незаконно преливане на допълнителна кръв.

Досега делото не бе допускано в съда заради претенциите на колоездача, че печалбите на USPS от неговите титли и успехи многократно надвишават разходите за спонсорство и подготовка. Сега обаче правосъдното министерство отхвърли тези факти и даде ход на делото.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук