Съвременната технология напредва все повече. Едно от най-новите устройства, които предстои да излязат на пазара през 2018г. е „умна гривна”, която ще  позволява на бъдещите бащи да усещат ритането на бебето им, съобщава в. „Дейли Телеграф”.

Това ще е възможно благодарение на безжична връзка между външен джоб, който майката носи на корема си, и устройството на китката на бащата. Гривната ще носи името „Fibo” и е създадена от датската стартъп компания „First Bond Wearables”. От компанията споделят, че устройството ще помага на мъжа да се чувства по-ангажиран с бременността на съпругата си.

„Майката носи монитор, наблюдаващ ританията на бебето, технология, произведена от друга стартъп компания. Той засича действията на бебето. Така, когато бебето рита или се движи, то изпраща сигнал по GSM до елегантна умна гривна, която имитира движенията. Споделянето става мигновено, така че човекът, който носи гривната, ще усеща движенията в реално време“, разказва Сандра Петурсдотир от „First Bond Wearables”.

От компанията уверяват, че гривната създава естествени движения, а не остри и нереалистични вибрации. Освен това, движенията, могат да бъдат записани от устройството и да бъдат съхранени, създавайки трайни спомени от бебето още преди неговото раждане.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук