26 декември е обявен за ден на траур в Руската федерация в памет на загиналите при самолетната катастрофа на военни самолет Ту-154, който рано тази сутрин падна в Черно море, заяви президентът Владимир Путин.

Две минути след излитането си от Адлер, където кацнал за презареждане, самолетът с 92 души на борда изчезна от радарите и се разби при ясно време без екипажът да подаде сигнал за бедствие.

На борда на машината пътуваха почти всички артисти от академичния ансамбъл за песни и танци при руската армия „Александров”, девет журналисти и войници. Самолетът трябваше да пристигне в сирийския град Латакия, а „Александров” – да изнесе новогодишен концерт във военновъздушната база в Хмеймим.

Отломки от Ту-154 са намерени на 1,5 км. от брега в района на Сочи, на дълбочина 50-70 м.

За Сирия са пътували и известната Доктор Лиза (Елизавета Глинка), директорът на отдел „Култура” във военното министерство и художественият ръководител на „Александров” Валерий Халилов.

Загиналите в самолетната катастрофа край Сочи солисти на ансамбъла „Александров“ бяха гордостта на Русия и тепърва ще осъзнаваме мащаба на трагедията, каза ръководителят на отдел култура на руската столица Александър Кибовский.

Първи канал, „Россия“, НТВ и РЕН ТВ отменят излъчването на развлекателни програми във връзка с катастрофата с руския самолет Т-154, предаде ТАСС.

По-рано Кремъл съобщи, че Путин е възложил на премиера Дмитрий Медведев да сформира и оглави правителствена комисия по разследването на катастрофата на самолета Ту-154 в Сочи.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук