Мъж се вряза с автомобила си в група хора пред пекарна в Хайделберг, град в северозападна Германия. При инцидента, който стана в събота вечерта, има един загинал и двама ранени. Според властите няма данни за терористично нападение.

В изявление, силите на реда съобщават за 73-годишен мъж, който  е починал в болница, след като е пострадал сериозно. Ранените са 32-годишен австриец и 29- годишна жена от Босна и Херцеговина, които са получили болнична помощ и са пуснати за домашно лечение.

Заподозреният е избягал от колата, въоръжен с нож и после е бил заловен около плувен басейн, съобщават още властите. В момента той се намира в болница, тъй като при залавянето му е бил прострелян.

Не е известно какви са мотивите и обстоятелствата, около извършеното престъпление. Не знаем и какво е състоянието му към момента. Известно ни е, че е би сериозно ранен, заяви говорителят на полицията в Манхайм Хейко Кранц.

Продължават следствените действия на полицията в Хайделберг и Манхайм.

Осигуряваме доказателствата. Криминолозите работят: ще бъде свалено ДНК и пръстови отпечатъци от колата. Ще бъде идентифициран. Ако е в състояние да даде показания, ще можем да дадем повече информация. Ще разследваме всички обстоятелства преди и след атаката, каза още Кранц.

Според местен вестник, полицията казала, че задържаният е млад германец, който спрял на червен светофар и потеглил рязко, когато станало зелено. Преди да се вреже в хората, той се блъснал в стълб. Германските власти са в повишена готовност, след като на 19-ти декември тунизиец, търсещ убежище в Германия се вряза с камьон в коледен базар в Берлин и уби 12 души.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук