Американският президент Доналд Тръмп съобщи, че няма да присъства на годишната вечеря, организирана от Асоциацията на кореспондентите, акредитирани в Белия дом. Престижното събитие, което събира известни личности, политици и журналисти е планирано за 29-ти април, съобщава „Ройтерс“.

„Няма да присъствам на тазгодишната вечеря на Асициацията на кореспондентите. Пожелавам на всички успех и се забавлявайте!“, написа Тръмп в Туитър.

По време на кампанията си и в началото на престоя си в Белия дом, Тръмп и пресата бяха в обтегнати отношения. Той нарече журналистите „враг на обществото“ и често критикуваше изданията и репортерите, ако не харесваше как го отразяват.

Репортерите са категорични, че въпреки отсъствието на Тръмп, няма да отменят вечерята. Обикновено събитието привлича във Вашингтон кино звезди, политици и бизнесмени, дошли да чуят  дали  президентът ще изтърси някоя глупост.

Роналд Рейгън е последния американски президент, който не е уважил събитието, но имаше основателна причина. Това беше през 1981-та, след като беше прострелян.

През последните години, американските президенти използват вечерята, за да покажат чувството си за хумор.  Джордж Буш, се пошегува, че майка му била фен на Ози Озбърн, което беше посрещнато със смях и аплодисменти. А Барак Обама през 2011-та, имитираше тези, които задаваха въпроси за гражданството му, включително Доналд Тръмп.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук