Земетресението в Централна Италия от вчера регистрира четири силни труса – между 5,1 и 5,5 по Рихтер с епицентър Монтереале в област Абруцо, където положението е най-тежко заради лошото време. Вторичните трусове продължават.  Един човек е загинал под развалините на обор, срутил се от тежкия сняг и трусовете усетени в Кастел Кастаня.

Предполага се, че има затрупани хора в хотел, след като падна лавина в следствие на земетресението. Става дума за най-малко 20 души. Управителят на област Абруцо Лучано Алфонсо съобщи, че това е хотел край селището Фариндола в подножието на върха Гран Сасо. Сигналът е подаден от двама туристи и става дума за голяма лавина. Има и силна снежна буря. Стационарни и мобилни телефони не отговарят.  Специализираните екипи се опитват по най-бързия начин да стигнат до там, съобщиха от оперативния щаб в Пескара, цитирани от БНР.

Друга лавина е паднала край Кампотосто, където се издирва един човек. За момента спасителната акция там е прекратена. Голямата беда не е само в земетресението, но и в лошото време с  обилния снеговалеж от часове насам. Спасителните екипи, включително и армията, правят всичко възможно да пробият път в снежните стени и да изведат  хората от затрупаните от сняг селища.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук