Елена Йончева ще съди бившият министър председател и настоящ лидер на ПП ГЕРБ Бойко Борисов. Това обявиха от пресцентъра на БСП. Причината е, че само преди няколко часа Борисов изрази острата си реакция по повод сутрешния дебат между Елена Йончева и Делян Добрев. Борисов атакува Йончева за финансирането й като журналист. На форум в Бургас, лидерът на ГЕРБ обяви, че на журналистката са й плащани милиони държавни пари, за да прави своите разследвания и интервюта. В момента Йончева е водач на листата на БСП в Хасково.

Ще ли сте успешни журналисти вие, ако по няколко милиона държавата ви плаща за едно интервю взето? Ако за интервю, държавата България, през една от централите си, плаща на журналистка за интервюта в чужбина, по няколко милиона струвайки, които даже нашето правителство, предишното, беше принудено да доплати. Та това ново лице, което си позволи за ГЕРБ да каже, че краде, ако продължи, да каже още една дума, ще наруша закона и ще изляза да кажа как бяхме принудени да платим милиони за нея. С мъж – премиер тогава. Ясен конфликт на интереси, заяви Борисов.

Той не разкри повече подробности, но вероятно става дума за финансиране на журналистически пътувания на Елена Йончева по времето, когато тя живееше с бившия премиер Сергей Станишев.

Йончева реагира незабавно със закана да съди Борисов за клевета.

Водачът на листата на „БСП за България” в Хасково Елена Йончева е силно разочарована от поведението на бившия министър- редседател, който си позволява да изрича лъжи и клевети по неин адрес и така да петни журналистическата професия. Затова тя ще потърси правата си в съда, се казва в съобщение, разпратено от пресцентъра на БСП.

Борисов побърза да коментира отправените закани на Йончева в социалната мреца Фейсбук.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук