Днес официално започват третите световни военни в игри в руския град Сочи. Надпреварата е организирана от Международния съвет за военен спорт (CISM) и ще продължи до края на месеца – 28-ми февруари. Тази година ще се включат над 2000 спортисти от 40 държави. Програмата при атлетите включва общо седем дисциплини – биатлон, ски слалом, ски спускане, ски ориентиране, каране на ски през пресечена местност, катерене на закрито и шорттрек.

България също ще вземе участие с представителен отбор от армията. Представителите ни ще се състезават в четири спортни дисциплини – биатлон, ски бягане, ски ориентиране и слалом. В световните игри за първи път заедно ще участват най-добрите ни биатлонисти Владимир Илиев и Красимир Анев от Центъра за елитен спорт. Ръководител на българската делегация е полковник Венелин Дерибеев от дирекция „Социална политика” на Министерството на отбраната. В отбора са включени 14 военнослужещи и 11 цивилни служители от Министерството на отбраната, Военновъздушните сили, военни формирования 32990 – Пловдив и 28330 – Смолян, Военна академия „Г. С. Раковски“ и Центъра за елитен спорт.

Игрите са провеждат веднъж на четири години, в годината преди поредната зимна олимпиада. Предпоследните Световни военни игри бяха в Италия, а през 2013г. – във Франция.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук