Авдиивка, град в Източна Украйна е бил подложен на обстрел в събота, предава „Ройтерс“. Унищожени са жилища, а хората са останали без електричество.

Градът претърпя атака вчера. До сега сме установили, че са разрушени 8 жилищни сгради в старта част на града, е казал пред репортер на „Ройтерс“ Андри Йепур, началник на полицията в Авдиивка.

Властите в Киев обвиниха проруските бунтовници в нарушаване на примирието. Ръководството на проруската бунтовническа армия не е дало изявление до момента. Не се съобщава за жертви.

Увеличаването на насилието в района на град Авдиивка, който се намира под контрола на правителствените сили, накара лидерите на Германия, Франция, Русия и Украйна да призоват на 20-ти февруари за възобновяване на опитите за въвеждане на минските мирни споразумения от 2015-та.

Около 10 000 човека са убити от април 2014-та, откакто  Източна Украйна е арена на сражения между  поддържниците на проевропейското правителство и отстранения и подкрепян от Москва бивш държавен глава на Украйна.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук