Веднага, след като бъде възстановено топлоподаването в столичните квартали, ще бъде направена проверка на всички нива, за да се установи причината за аварията. Това заяви пред БНТ кметът на София Йорданка Фандъкова. Тя вече е възложила независима проверка от експерти от Техническия университет, за да установят действията на екипите.

Фандъкова е поискала днес на заседанието на Столичния общински съвет да бъде изслушано ръководството на „Топлофикация – София“. Ще бъдат сезирани и компетентните органи по отношение на причините за аварията.

„Ситуацията с инвестицията в „Топлофикация – София“ е, че през годините на прехода не са правени никакви подмени на топлопроводи”, обясни столичния кмет.

Хиляди софиянци продължават да са на студено вече 5 дни. Все още няма топла вода и парно във всички части на „Младост”, „Студентски град”, „Дървеница”, „Мусагеница”, „Витоша” и участъка от квартал „Малинова долина” между „Студентски град” и „Витоша”.

В районите без парно е обявена и дървена ваканция за учениците. А в кварталите на София, където топлоподаването не стига за нужните 18 градуса, часовете ще бъдат намалени.

Детските градини ще работят, тъй като за тях е осигурено алтернативно отопление.

Тази сутрин е приключила подмяната на авариралата част на магистралния топлопровод и съответно са направени заварките на новата част на тръбата. Следва поетапно и постепенно запълване на мрежата.

Очаква се до петък вечерта да има парно в засегнатите райони.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук