Постъпленията в глобалният Боксофис леко се повишиха след рекордната 2015 г. Въпреки това Холивуд се намира в едно от най-мрачните си състояния от години насам.

Броят на хитовете горе-долу се доближава до резултатите от 2015 години, но са отчетени много повече провали и разочарования. Един от филмите, за който имаше големи очаквания бе „Ловецът: Ледената война”. Други ленти, които попадат в графа разочарования са: „Костенурките нинджа: На светло”, „Денят на независимостта 2”, „Легендата за Тарзан” и „Ловци на духове”.

Повече от тези филми струват над 100 млн. долара, някои дори се доближават до 200 млн. 15 са високобюджетните разочарования тази година, а миналата бяха едва 8.

„Има само няколко свободни долара на пазара”, каза Кевин Гьоц, президент на консултантската фирма „Скрийн енджин”. „Големите филми не могат да работят за студиата си, по начина, по който им се иска на продуцентите, само за да оправдаят бюджета си.”

В търсене на следващия блокбастър, които може да победи, студиата се подготвяха за адаптации, продължения и връщането на някои супергерои. Някои не успяха да покрият големите си амбиции.

Боксофисът в САЩ и други 10 големи пазара, отчетоха ръст с 1% до 18 млрд. долара.

Невпечатляващото се представяне на голяма част от актьорите, създаде съмнения пред студиата, дали да подготвят продължения на филмите през следващите години.

В ерата, в която всяко студио се опитва да грабне вниманието и парите чрез тези филми, изниква въпросът дали резултатът ще са повече хитове или повече провали.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук